به گزارش مشرق، لکه زرد شایعترین بیماری مزمن چشم و از عوامل اصلی کوری در افراد بالای ۶۰ سال است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد که قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است، تخریب میشود.
موج دار دیدن خط مستقیم، دید تار یا دیدن لکههای تیره در مرکز دید ممکن است نشانههای اولیه این بیماری باشد.
بیشتر بخوانید:
ترفندی برای کاهش چاقی
رابطه ویتامین دی با کبد چرب
تاثیر سیاهدانه بر روی هورمونهای بدن
طبق تحقیقات انجام شده زعفران به دلیل وجود ترکیبات کروسین و کروستین، در کوتاه مدت (۲۰ میلی گرم) پرش پلک در بیماران را بهبودمیدهد و مصرف طولانی مدت (۱۴ ماه، ۲۰ میلی گرم در روز) آن سبب بهبود کیفیت بینایی میشود.
کروسین موجود در زعفران مانع مرگ ناشی از نور در فتورسپتورها، افزایش و جریان خون در شبکیه و بهبود عملکرد آن میشود.
کروستین نیز انتشار اکسیژن به مایعات (مثل پلاسما) را افزایش میدهد بنابراین زعفران و اجزای سازنده آن به خصوص کروسین و کروستین میتواند به عنوان محافظ عملکرد چشم باشد. این آثار را میتوان به عملکرد آنتی اکسیدانی مهار آپوپتوز و عملکرد التهابی آن نسبت داد.
منبع: روزنامه خراسان